İLETİŞİM HATTI 444 3 616
TR | EN
Menu

Şuan Burdasınız:

Başkan Mustafa Işık : “Bursa’mızın Köklü Tarihini Gençlerimize Tanıtıyoruz”

Başkan Mustafa Işık : “Bursa’mızın Köklü Tarihini Gençlerimize Tanıtıyoruz”

12.05.2022 Perşembe  

Gürsu Belediyesi’nin “Geçmişten Geleceğe Ecdadın İzinde Kültür Gezileri” sloganıyla düzenlediği kültür gezileriyle gençler tarihe yolculuk yapıyor.

Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nce, gençlerin, kültür, sanat, spor alanlarında gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştiren etkinlikler kapsamında, her hafta düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Kültür Gezileri” yle gençlere tarih bilinci kazandırılıyor.  

“Gençlerimizin, 2022 Türk dünyası kültür başkenti olan Bursa’mızın tarihi zenginliğini öğrenmesi ve tarihimiz konusunda bilinç kazanmasını sağlamak amacıyla geziler düzenliyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Tarihimizdeki önemini günümüze taşınmış tarihi dokusuyla gözler önüne seren, köklü tarihi, zengin kültürü, eşsiz doğası ve çok yönlü turizmiyle 2022 kültür başkenti olan Bursa’mızı, düzenlediğimiz kültür turlarıyla gençlerimize tanıtıyoruz. Gençlerimizden aldığımız enerjiyle onlar için daha da güzel işler yapmanın gücünü buluyoruz. Gençlerimizi tarihimizle buluşturmaya, ecdadımızın yazdığı tarihimizden aldığımız güçle, hep birlikte geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Geziye katılan gençler, Hüdavendigar Camii, Süleyman Çelebi Türbesi, Muradiye Külliyesi, Tophane, Ulucami, Kozahan, Irgandı Köprüsü, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ve Yeşil Külliyesi’ni kapsayan güzergahta, yürüyerek yapılan Bursa gezisinde tarihe dokundu.

Gençler, Türk kültür tarihini yansıtan yapıları inceleme ve Türk tarihinde önem taşıyan şahsiyetlerin türbelerini ziyaret etme olanağı buldu.


31052022
31052022
31052022
31052022
31052022
31052022
31052022
31052022
31052022
• Herhangi bir kayıt bulunmamaktadır.



Gürsu Belediyesi Haberleri - Geri Gürsu Belediyesi Haberleri - İleri

Diğer Projelerimiz