GENÇ GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Gürsu Belediyesi’nin, genç beyinlerin hedeflerine ulaşmalarına rehberlik eden eğitimleriyle, genç girişimciler yol haritalarını belirliyor. Gürsu Belediyesi, gençlerin ve genç girişimcilerin desteklenmesi, ülkemiz için önemli katma değer sağlayacak ürünlerin ortaya çıkarılması amacıyla oluşturduğu Kollektif Kariyer Merkezi faaliyetleri kapsamında “Genç Zihinler Geleceğe Yön Veren Fikirler Kampı” düzenleyerek gençlerin yaşamlarındaki yol haritalarını belirlemelerinde destek oluyor. “Genç Zihinler Geleceğe Yön Veren Fikirler Kampı" kapsamında, ilk etap eğitimlere katılan genç beyinler katıldıkları girişimcilik eğitimlerinden Kosgeb e-Akademi eğitimlerinin sertifikalarını Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ın elinden aldı. Gürsu Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Genç Zihinler Geleceğe Yön Veren Fikirler Kampı” kapsamında; iş arayan, rehberlik hizmeti bekleyen, geleceğin meslekleriyle tanışmak isteyen, istihdam garantili mesleklerde ilerlemek isteyen veya kendi iş fikirleriyle girişimci olmak isteyen gençlere yönelik eğitimler yapılıyor. Bursa İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü desteğiyle, Bursa Girişimci Gençlik Ofisi önderliğinde, Gürsu Belediyesi, Bursa Bilişim ve Yönetişim Derneği, Uludağ Organize Sanayi Bölgesi, Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı (Ertev), Greenza Turkey Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti., Teracity Yazılım Teknolojileri Ldt.Şti., Kollektif Kariyer Merkezi, Gürsu Eurodesk Temas Noktası işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında gençlere hayatlarının yol haritalarını çizme konusunda destek olunuyor. “Gençlerimizin sahip oldukları ışığa inanarak, geleceği aydınlatacak projelerini hayata geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gençlerimizi, dünya çapında vizyon geliştirmeleri, çağın gelişimlerine uyum sağlamaları, tüm dünya gençliğiyle yarışabilecek gelişim düzeyine ulaşmaları yönünde eğiterek, onların genç ve dinamik beyinleriyle düşündüklerini hayata geçirmelerinde yol haritalarını sunuyoruz. Onların hayatlarında bir ışık yakabilirsek ne mutlu bizlere” dedi. Akıllı Kentler, bilişim teknolojileri, sağlık sektörü, yeni bir ürün hizmet geliştirme, tarım ve diğer konu başlıklarında fikirleri olan gençlerin katılacağı Kamp kapsamında; her biri 13 kişilik 4 grup olarak gençlere toplamda 64 saat sürecek eğitimler düzenlenecek. Bu eğitimleri başarı ile bitiren genç girişimciler sonrasında 48 saat sürecek ve seçtikleri alanda fikirlerini yarıştıracakları, sunum yapabilecekleri bir kampa katılacaklar.

Gürsu