GÜRSU ANA KUCAĞI EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

Çocuklara anne sıcaklığıyla eğitim verecek olan Gürsu Ana Kucağı Eğitim Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl 6 noktada eğitime başlattığı Ana Kucağı Eğitim Merkezlerine Gürsu Ana Kucağı da eklendi. Yeni neslin daha donanımlı bireyler olarak yetişmesi amacıyla eğitim alanında birçok hizmeti hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’nin Ana Kucağı Eğitim Merkezleri halkasına Gürsu da eklendi. Dar gelirli ailelerin çocuklarının da okul öncesi eğitimden yararlanması amacıyla 4-6 yaş grubu miniklere eğitim vermek için projelendirilen Osmangazi’de Hamitler, Yıldırım’da Arabayatağı, Beyazıt, Yeşilyayla, Vakıf ve Demetevler Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, gelen yoğun talep üzerine bir Ana Kucağı da Gürsu’ya kazandırıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce ilçeye kazandırılan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun yanındaki bina 4 derslikli Ana Kucağı Eğitim Merkezi’ne dönüştürüldü. 21 Eylül’de eğitimin başladığı merkezin resmi açılışı da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları ile vatandaşların katıldığı törenle yapıldı. Yol, altyapı, spor tesisleri ve parkların yapımı gibi, yeni nesli geleceğe hazırlamak için proje geliştirmenin de belediyelerin önemli bir görevi olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bizim bütün gayemiz, iyi ahlaklı, vatanını, milletini, bayrağını, devletini seven, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi gösteren bireyleri topluma kazandırmak. Bunun için bu merkezlerimize Ana Kucağı adını verdik. Hiçbir yer ana kucağının sıcaklığını ve samimiyetini veremez ama çocuklarımıza ana kucağını aratmayacak mekanlar hazırladık” dedi. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Büyükşehir Belediyemiz’in bu yöndeki ihtiyacı görerek hayata geçirdiği hizmet sayesinde, çocuklarımız ana kucağı sıcaklığıyla eğitim hayatlarına adım atmış olacak. Annelerin en değerli varlıkları olan çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet edebilecekleri bu merkezle, çalışan annelerin en önemli ihtiyaçlarından biri karşılanmış olacak. Geleceğimizin mimarları olacak olan çocuklarımızın temellerini oluşturacak eğitimleri alacakları bu merkezde, ana kucağı sıcaklığı ve şefkatiyle büyüyecek nesiller yetişmesi temennisiyle, merkezimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, bu önemli hizmeti ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum” dedi. Okul öncesi eğitim hizmeti alamayan çocuklara ücretsiz eğitim olanağı sağlamak amacıyla hayata geçirilen, sabah ve öğlen olmak üzere ikili eğitimin uygulandığı Ana Kucağı Merkezleri’nde bulunan yemekhanelerde, sabahları kahvaltı, öğle gruplarına ise ikindi öğünü ücretsiz olarak veriliyor. Çocukların çanta, kırtasiye ve eğitim seti ihtilaçları da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Korona virüs salgınına karşı her türlü tedbirin alındığı merkezlerde; 20 kişilik sınıfların mevcudu 15’e, 15 kişilik sınıfların mevcudu da 10’a düşürüldü, öğretmenlere siperlikli maske, öğrencilere özel hazırlanmış maske, hijyen panoları, el dezenfektanları ve ateş ölçerleri ile yeni eğitim-öğretim dönemine tüm tedbirleri ve hijyen kuralları alınarak başlandı.

Gursu