GÜRSU YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLLARINA KAVUŞUYOR

Gürsu’nun ana girişi ve vitrini olma özelliği bulunan Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yenileniyor. Cadde boyunca yapılan çalışmalar kapsamında;, engelli vatandaşların da rahatça yürüyebileceği yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan ve UKOME yetkilileriyle Cüneyt Yıldız Caddesi’ndeki kavşak, refüj ve kaldırım çalışmalarını inceleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Nüfusu 100 bine yaklaşan Gürsumuz’un, yürüyüş yolu, bisiklet yolu gibi çağdaş kent olma özelliklerini geliştirmek amacıyla yapılan bu çalışmayla ilçemiz kent kimliğini güçlendirmiş olacak. Asfalt çalışmalarının da hız verilerek en yakın zamanda tamamlanacağı caddemizle vatandaşlarımız konforlu bir ulaşım imkanına kavuşmuş olacak. İlçemizin vitrini olan ve hızla gelişen bulvarımız Şehit Cüneyt Yıldız Caddemiz’in yenilenmesinde verdikleri destek için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a ve emeği olan herkese, hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum “ dedi. 2400 metre uzunluğundaki caddede, 5 milyon 500 bin TL artı KDV maliyetle yapılan çalışmalar kapsamında; 12 bin metre bordür, 17 bin 500 metrekare parke, 1500 metre beton, 5 bin metreküp kazı ve 3500 metreküp alt temel çalışması yapılacak. Yaklaşık 2 bin 900 metre uzunluğunda ve 8.5 metre genişliğinde çift şerit caddede, freze, pmt ve asfalt uygulamaları yapılacak.

Gürsü