GÜRSU’DA TEDBİRLİ KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI

Kurban Bayramı’nda kurban kesimlerinin en sağlıklı şekilde yapılabilmesi için Gürsu Belediyesi Veterinerlik Birimi koordinatörlüğünde tüm hazırlıklar yapılmakta.

Gürsu sınırları içerisinde, Gürsu Belediyesi’nce belirlenen 12 noktada kurban kesimi yapılabilecek. Bayram süresince kesim ekiplerince hizmet verilecek. Koronavirüs salgınından korunma tedbirleri kapsamında alınması gereken önlemlere ilişkin de yetkililer denetimler yapacak. Hazırlanan video çalışmasıyla da, covid-19 salgınından korunmak için dikkat edilmesi gereken noktalar ve kurban kesimlerinde uyulması gereken kurallar vurgulandı.

Gürsu Belediyesi Veterinerlik Birimi’nce yapılan hazırlıklar kapsamında; Kurban kesiminde kullanılacak sistem bakım yapılarak Kurban Bayramı’na hazırlandı. Kesim noktalarında güvenlik ve temizlik önlemleri alındı.

“Huzurlu, bereketli ve paylaşım ruhunun hakim olduğu bir bayram olmasını diliyorum” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Kurban Bayramı paylaşımın en yoğun yaşandığı manevi günlerimizdendir. Kurbanın manevi değerinin herkes tarafından doğru anlaşılarak yaşanacağı bir bayram olmasını temenni ediyorum. Herkese sağlıklı, mutlu, bereket ve paylaşım dolu bir bayram diliyorum” dedi.

Gürsu Belediyesi Veterinerlik Birimi Sorumlusu Halil Eroğlu, özellikle kurbanlık sığırların 2 yaşından büyük olmasının kurbanın sahih olması için önemli olduğunu vurgulayarak; hayvanların veteriner sağlık raporunun olmasına, sağlıklı olmasına, çok zayıf ve gebe olmamasına, organlarının eksik olmamasına, sakat olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramı süresince, Gürsu Kapalı Pazar Yeri’ nde özel sistemle kesimler yapılabilecek.  Ayrıca; İğdir Mahallesi Dışkaya yolu üzeri 1. km döküm alanının yanında bulunan Kurban Pazarı’nda, Edemen Et Kombinesi’nde, Zafer Mahallesi Mevlana Caddesi Eski Kütüphane arkasındaki boş alanda, Zafer Mahallesi İnönü Caddesi No:24 karşısı, Yenidoğan Mahallesi Mahmutoğlu Camii arkasındaki boş alanda, Yenidoğan Mahallesi Hacı Huriye Tinç İlköğretim Okulu yanındaki boş alanda, İstiklal Mahallesi Aşıkveysel Caddesi Şehit Sokak boş alan, Kurtuluş Mahallesi Kerim Sokak park yanı, İpekyolu Mahallesi Toki açık pazar alanında, Yenidoğan Mahallesi İpekçayırı Sokak, Yenidoğan Mahallesi Altın Sokak boş alan

gursu