BU YIL, 23 NİSAN’IN GELENEĞİ EVE TAŞINDI

Bu yıl evlerde kutlanan 23 Nisan’ın gelenekselleşen makamların çocuklara devredilmesi uygulaması da, Gürsu’da evde yapıldı.
Korona virüs salgını nedeniyle getirilen kurallar kapsamında evden çıkamayan 8 yaşındaki İrem Yörümez, kendi evine taşınan başkanlık koltuğuna oturdu.
Gürsu Atatürk İlköğretim Okulu’nda okuyan 8 yaşındaki İrem Yörümez'in belediye başkanlığı koltuğuna oturma hayali Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık tarafından gerçekleştirildi.
Başkanlık koltuğunu dezenfekte ettirdikten sonra, İrem'in evine kadar götüren Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “İrem daha önce bu hayalini iletmişti. Biz de sürpriz yaparak, bu yıl, biz makamı İrem kızımızın evine taşıdık. Pırıl pırıl parlayan gözleriyle bizlere umut veren çocuklarımızın gününü kutladığımız bugünde İrem’in hayalini gerçekleştirmekten biz de mutlu olduk. Onun ve tüm çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğun ve umut ışığının hiç sönmeyeceği aydınlık yarınlarda, sağlıkla dolu ömürler yaşamalarını dilerim” dedi.
Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan İrem Yörümez, telekonferans ile belediye daire amirleriyle görüştü. Korana virüsünden korunma çalışmaları kapsamında neler yapıldığını soran Yörümez, mahallelere daha çok park yapılmasını istedi. Yörümez, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100'üncü yılı. Korona virüs sebebiyle evlerden çıkamasak da bayram coşkusunu evlerimizde de yaşıyoruz. Başkanlık koltuğuna oturmayı ben istedim. Başkanımız da beni kırmadı. Bu koltukta oturmak çok güzel bir duygu, ama heyecanlandım. Bu salgın geçene kadar yaşlılarımız ve çocuklar evlerinden çıkmasın. Dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise mutlaka maske kullansın. Çünkü maske çok önemli” diye konuştu.
Başkan Işık, daha sonra İrem ve kardeşine çeşitli hediyeler takdim etti.
![]() |
![]() |
Diğer Haberlerimiz
-
Gürsu Söğütlü Park’ta Keyifler Yerinde
2 Haziran 2023 Cuma Gürsu Belediyesi’nin mahalle halkının iste...02.06.2023 -
Gürsu’nun Eğitim Akademisi : Değirmen Millet Kıraathanesi
2 Haziran 2023 Cuma Gürsu’nun Değirmen Millet Kırahathanesi eğ...02.06.2023 -
Gürsu’da Spora ve Sporcuya Yatırım Hız Kesmiyor
31 Mayıs 2023 Çarşamba Gürsu Belediyesi Kumlukalan Köy&u...31.05.2023 -
Bakan Varank’a Gürsu Armudu Sürprizi
30 Mayıs 2023 Salı Saha çalışmaları sırasında bir Cuma namazını G&...30.05.2023 -
Gürsu Esnafı ‘Kollektif’ Kazanıyor
30 Mayıs 2023 Salı Gürsu Belediyesi Kollektif Kariyer Merkezi Gü...30.05.2023 -
Şehit Başkan Cüneyt Yıldız Sevgi Ve Özlemle Anıldı
29 Mayıs 2023 Pazartesi Gürsu’nun Şehit Belediye Başkanı C&uum...29.05.2023 -
Gürsu’da Büyük Coşku
29 Mayıs 2023 Pazartesi İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimle...29.05.2023 -
Gürsu’da Altın Sokağın ‘Altını Üstüne Getirdiler’
25 Mayıs 2023 Perşembe Gürsu Belediyesi Fen İşleri Müdürl&...25.05.2023 -
Gürsu Belediyesi’nden Konut Projesi
19 Mayıs 2023 Cuma Gürsu Belediyesi belediyeye gelir getirici bir pr...19.05.2023 -
Gürsu Meydan Projesine Geri Sayım
18 Mayıs 2023 Perşembe Bursa’nın en özel ve güzel meydanı...18.05.2023