Saltanat Kapı’dan, Devlet Kurtaran Şehide Yolculuk

Başkan Işık, “Devlet Kuran Sultanlardan, Devlet Kurtaran Şehide Yolculuk” sloganıyla, Bursa’dan bisikletiyle yolcu ettiği Yasin Karadavutla, şehidimiz Ömer Halisdemir’in kabristanında dua etti.

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in kabristanını ziyaret etmek için, bisikletiyle Bursa’dan yola çıkan öğretmen Yasin Karadavut, hedefine ulaştı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın katılımıyla, 30 Haziran’dadüzenlenen törenle, Bursa Saltanat Kapı’dan uğurlanan Yasin Karadavut, Şehidimiz Ömer Halisdemir’in kabristanında, Başkan Işıkla  birlikte dua etti.

Bu tür projelerle 15 Temmuz’u unutturmayacaklarını belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Kabri başında dualarla andığımız kahraman şehidimizin yanında olmak bizlere hem büyük bir gururu hem de büyük bir hüznü aynı anda yaşattı. Ama gördük ki böylesine güzel vatan evlatları oldukça bu vatan hiçbir zaman bölünmeyecek. İnşallah şehidimize dualarımızı okuyup, onun da şefaatine nail olacağız.Rabbim mekanını cennet, mevkiini Peygamber efendimize komşu eylesin kahraman şehidimizin. Bizler yerel yöneticiler olarak 15 Temmuz’u unutturmamak adına çalışmalar yapmakla yükümlüyüz. Bu bağlamda Yasin Karadavut kardeşimizin güzel düşüncesine destek olduk. Kardeşimiz Yasin Karadavut yaklaşık bin kilometre bisiklet ile pedal çevirerek şehidimizin kabristanına ulaştı. Biz de kendilerini yalnız bırakmayarak onun yanında olduk. Bununla birlikte, 15 Temmuz’da şehit olan iki kardeşimizin ailesi Gürsu’da ikamet ediyor. Onlar adına park yaptırarak şehitlerimizin adını yaşatacağız" dedi.

Bursalı öğretmen Yasin Karadavut, "15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve bu ruhu genç nesillere anlatmak adına böyle bir program düzenledim. “Devlet Kuran Sultanlardan Devlet Kurtaran Şehide Yolculuk” projemi 5 ay öncesinden zihnimde canlandırdım. Daha sonra teferruatlarını düşündüm. Destek konusunda Mustafa Işık Başkanıma başvurdum. Kendileri gerçek bir vatan evladıdır. Bisikletle bin kilometre yol geldim. Yol güzergahı boyunca gittiğim yerlerde sayın Başkanımızın mektubunu ve şanlı Türk bayrağımızı, valimize, kaymakamımıza ve belediye başkanlarımıza armağan ederek bu ruhu daha canlı yaşatmaya devam ettim. Bu projede bana maddi manevi desteklerinden dolayı Gürsu Belediye Başkanımız Mustafa Işık’a teşekkür ediyorum" dedi.

Saltanat Kapı’dan, Devlet Kurtaran Şehide Yolculuk