Başkan Işık : “Birliktelik Ruhumuzun Işığında Aydınlık Yarınlarımızı Oluşturacağız”

”15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle Gürsu’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

15 Temmuz’un öğrencilerin gözünden anlatıldığı resim, şiir ve kompozisyonlardan oluşan sergi, Gürsu Kent Meydanı’nda izlenime açıldı.

Sergi açılışının ardından, Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Gürsu İlçe Jandarma Komutan Vekili Fatih Erdoğan, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, ilçe protokolü ve binlerce vatandaşın katılımıyla, ilçe merkezinde yürüyüş gerçekleştirildi. Gürsu Belediyesi Ay Yıldız Mehteran Takımı’nın da eşlik ettiği yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “15 Temmuz’da ülke olarak yaşadığımız hain, alçakça darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. O gece canlarını ortaya koyarak ülkemize sahip çıkan ve şehit olan vatansever kardeşlerimizi, bedenlerini hainlerin saldırılarına siper ederek, ömürleri boyunca gururla taşıyacakları gazilik ünvanını alan gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Ülke olarak zorlu süreçlerden geçiyoruz. Devletimizin bütünlüğüne kasteden şer güçlerin, tarihe kara bir leke olarak geçen girişimlerini bir kez daha lanetliyorum. O gece ve sonrasında, millet olarak göstermiş olduğumuz birliktelik ruhu ve ülkemize sahip çıkma inancından duyduğum gururu sizlerle paylaşmak istiyorum. O gece, haberi alır almaz Jandarma Karakolu ve Emniyet Müdürlüğümüzü ziyaret ettim. İlçemizde herhangi bir hareketlenme olmadığını anlayınca, ilçemizi vatandaşlara emanet ederek, Bursa’nın Demokrasi Meydanı’na gidip Bursalı kardeşlerimizle sabah namazına kadar nöbetimizi tuttuk. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlardan ayrılmadan nöbetimize devam ettik. Çünkü mesele memleket meselesiydi. 15 Temmuz gecesi yaşanan hainliğin bir daha yaşanmaması temennisiyle, birliktelik ruhumuzdan aldığımız gücün ışığında ülkemizin aydınlık yarınlarını oluşturacağız” dedi.

Gürsu protokolü ve binlerce vatandaş, ilçedeki törenin ardından, Bursa Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen törene katıldı.

Saltanat Kapı’dan, Devlet Kurtaran Şehide Yolculuk