BAŞKAN AKTAŞ’TAN BAŞKAN IŞIK’A ZİYARET

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Belediyesi’ni ziyaret ederek ilçede devam eden ve 2018 yılında yapılması planlanan yatırımları değerlendirdi.

Belediye binası önünde Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık tarafından karşılanan Başkan Aktaş, daha sonra meclis salonundaki toplantıya katıldı.

Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım, Ak Parti İl yöneticileri ve meclis üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Başkan Aktaş, imkanlar dahilinde ilçede yaşam kalitesini daha da yükseğe çıkarmak için gereken tüm çalışmaların yapılacağını söyledi.

Bütçe gerçekliğini de düşünerek, başlanmış projelerin tamamlanacağını, bazı projelerde ise revizyona gidileceğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Bursa, 17 ilçeden ibaret değil. Gürsu başta olmak üzere her ilçenin ayrı bir değeri, ayrı bir güzelliği ve şehre ayrı bir katkısı var. Bu katkıyı daha üst düzeye çıkarmak için ‘ilçelerimiz düzeyinde neler yapabiliriz’ noktasında değerlendirmelerde bulunuyoruz. ” diye konuştu.

Bursa’ya hizmet etmenin büyük bir onur aynı zamanda da önemli bir sorumluluk olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, ilçe yatırımlarında bölge dinamiklerinin görüş ve katkılarının çok önemli olduğunu belirterek, “İlçe çalışmaları muhakkak belediye başkanı ve atadığı kişilerin kontrolünde, onların da fikir ve destekleri alınarak yürütülmelidir. Bu bir etüd proje çalışması da olsa, yol yapım çalışması da olsa yerel dinamiklerle işbirliği yapılması lazımdır. Çünkü biz koordinasyonu sağlayan bir belediyeyiz. Takdir edersiniz ki orada yapılan çalışmayı o ilçe adına yapıyoruz. O ilçe belediye başkanının kanaati olmadan bu çalışmaların çok sağlıklı olmayacağına inanıyoruz. Bugün de biz bu bakış açısını yansıttık. 2018 yılı yatırımları en iyi şekilde değerlendirildi ve çeşitli sonuçlara varıldı. Aldığımız kararların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 13 yıllık ilçe belediye başkanlığı geçmişinin alınan kararların doğruluğu açısından hayati önemde olduğunu dile getirdi. Işık, Başkan Aktaş’ın ilçe belediyelerinin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini belirterek, bunların aşılması yönünde büyük ümit taşıdıklarını ifade etti.

BAŞKAN AKTAŞ’TAN BAŞKAN IŞIK’A ZİYARET