ÖĞRENCİLER TARİHLE BULUŞTURULUYOR

Gürsu Belediyesi’nce gerçekleştirilen “Geçmişten Geleceğe Ecdadın İzinde Şehir İçi Kültür Gezileri” kapsamında lise öğrencilerine yönelik geziler devam ediyor.

Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen faaliyet kapsamında her hafta Perşembe günleri, lise öğrencileri tarihle buluşturuluyor.

“Tarihini bilen ve tarihine sahip çıkan yeni nesillerimiz aydınlık yarınlarımıza ışık tutacaktır” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gençlerimizi Bursamız’ın tarihine yolculuk yaptırıyoruz. Tarih ve kültürünü bilen gençler, millet olma bilinciyle sağlam toplumlar oluştururlar. Bu bağlamda öğrencilerimiz için bu hizmeti hayata geçirdik” dedi.

Her hafta çarşamba ve perşembe günleri yapılan “Ecdadın İzinde ve Geçmişten Geleceğe Şehir İçi Kültür Gezileri”,  30 Mayıs 2018 tarihine karda devam edecek.

Kültür gezileri kapsamında; Tophane, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Ulu Camii, Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Orhan Camii, Kapalı Çarşı, Emirsultan, Muradiye Külliyesi’ne geziler yapılmakta. Geziler sırasında katılımcılara ücretsiz öğle yemeği ve çeşitli ikramlar sunulmakta.

ÖĞRENCİLER TARİHLE BULUŞTURULUYOR