GÜRSU’DAKİ MARKETLERDE FAHİŞ FİYATLARA DENETİMİ

Gürsu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, ilçedeki marketlerde fahiş fiyat uygulamalarının yapılıp yapılmadığı incelendi. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri gereğince, marketlerde, ürünlerin fahiş fiyattan satılmasını önlemek amacıyla Gürsu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince denetimler yoğunlaştırıldı. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bazı fırsatçı zihniyetlerin, ticari hırsla, girdi maliyetlerindeki artış bahanesiyle ürün satışlarında yaptıkları fahiş fiyat uygulamalarını önlemek amacıyla denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Ülke olarak kenetlenip, toplumsal birlikteliği, yardımlaşmayı en üst seviyelerde yaşamamız gereken böyle zor zamanlarda, ticari çıkarlar peşinde koşan bu zihniyetleri kınıyorum. İlçemizde de muhtemel fahiş fiyat uygulamalarının olmasını engellemek amacıyla denetimlerimizi yapıyoruz. Millet olma bilinci ve duyarlılığıyla hareket ederek, inşallah bu zor günleri atlatacağız.” dedi. Zabıta Müdürlüğü’nce yapılan denetimler için Gürsulu vatandaşlar da memnuniyetlerini bildirdi. Zabıta ekipleri, vatandaşların bir mağduriyet yaşamamaları için denetimleri aralıksız sürdürecek. Marketlerde fiyat, etiket ve reyon-kasa fiyat çıkış kontrolleri yaparak, market raflarındaki ürünleri inceleyen zabıta ekipleri, Gürsu halkının mağdur olmaması için denetimlerini sürdürecek.

Gürsü