BURSA

Aktif Ziyaretçi
Toplam Ziyaretçi

GÜRSU'DA YENİ BİR ŞEHİR DOĞUYOR
48 Bin Nüfuslu Gürsu İlçemize Yerleşim Planı Avusturyalı Mimarlar Tarafından Hazırlanan 17 Bin 400 Dairelik Sosyal Konutların Temeli 2 Ay Sonra Atılıyor. TOKİ ile Ortak Yapılacak Konutların Şuyulandırma Çalışması Başladı.

Gürsu'nun Dışkaya köyü, Kapacık ve Çataltepesi mevkiinde Çevre Yolu'nun yanına yapılacak olan konutların temeli için gün sayılıyor. Yerleşim planı Avusturyalı mimarlar tarafından hazırlanan 17 bin 400 dairelik sosyal konutların temelinin 2008'in ilk aylarında atılması bekleniyor. TOKİ ile ortak yapılacak olan konutların şuyulandırma çalışmalarının başladığını kaydeden Belediye Başkanımız Orhan Özcü, "Bu toplu konutlar, benim onur projem. Çünkü Türkiye'yi ilgilendiren bir proje. Vatandaşlarımız, sağlıklı bir yapıya kavuşmanın mutluluğunu yaşayacak. Bir kentte olması gereken her şey düşünüldü. Yerleşim planı Avusturyalı mimarlar tarafından yapıldı. Türkiye'nin yeni bir hayat merkezi olacak. Proje herkese açık ve her kesime hitap edecek şekilde 60, 80, 100 ve 120 metrekarelik dairelerden oluşuyor" dedi.

Konutların yamaç paraşütünün yoğun olarak yapıldığı Dışkaya köyü yakınlarında yapılmasının yamaç paraşütü sporunu engelleyeceği iddialarına cevap veren Özcü, "Her şey düşünüldü. Aksine konutların çevre yolu yanında olması yamaç paraşütü sporunun da gelişmesini sağlayacak" diye konuştu.

haber_resim/Toplu_konut/toplu1.jpg haber_resim/Toplu_konut/toplu2.jpg
Arşiv için tıklayınız