GÜRSU BELEDİYESİ VE İŞKUR, TOPLUM YARARINA GÜÇ BİRLİĞİNDE

Gürsu Belediyesi ve İşkur İl Müdürlüğü, toplum yararına geliştirebilecekleri potansiyel proje konularında işbirliğini yoğunlaştırdı.

İşkur İl Müdürü Eren Türkmen ve ekibi, Gürsu Belediyesi Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalara ilişkin istişarelerde bulundu.

Gürsu Belediyesi Butik Otel’de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda; Gürsu Belediyesi ve İşkur İl Müdürlüğü’nün işbirliği yaparak toplum yararına geliştirebilecekleri potansiyel proje konuları masaya yatırıldı. Toplantıda, bölgede işsizliğin azaltılması, tarım ve sanayi sektörlerinde kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması, girişimcilik programlarının başlatılması ve engellilere yönelik iş kurma destekleri üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

İşkur'un dezavantajlı bireylere yönelik destekleri hakkında, İşkur İl Müdürü Eren Türkmen’den bilgi alan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Biz sosyal belediyeciliği önemsiyoruz. İlçemizin çehresini değiştirecek yatırım hizmetlerimizin yanında bölgemizde işsizliğin azaltılmasına nasıl katkı sağlayabiliriz, başta engelliler olmak üzere dezavantajlı hemşehrilerimizi sosyal ve ekonomik hayata nasıl dahil edebiliriz, ilçemizde kendi işini kurmak isteyen girişimci kardeşlerimizi nasıl destekleyebiliriz diye düşünerek bu tür konularda da çalışmalar yapıyor ve projeler üretiyoruz. Arge ve İnovasyon Merkezimiz’i de bu amaçla kurduk. İşkur’un gerçekleştirdiği sosyal projeler için de teşekkür ediyoruz " dedi.

İşkur İl Müdürü Eren Türkmen’e, Gürsu Belediyesi Arge ve İnovasyon Merkezi’nde hibe destekli yürütülen projeler hakkında bilgi veren Arge Birim Müdürü Hüseyin Özmen,  "Arge ve İnovasyon Merkezi olarak dar kapsamlı düşünmüyoruz. Gürsumuz’a değer katacak projeler için her kurumla işbirliğine hazırız. Dinamik bir ekibimiz var. Başta kamu kurumları olmak üzere, meslek odaları, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hibe destekli projeler geliştiriyoruz. Hibe destekli yürütülen 4 adet dernek projesi ile ön değerlendirmeyi geçen, teknik değerlendirmesi devam eden Bursa Ticaret Borsası ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile geliştirdiğimiz 5 milyon Euro bütçeli Gürsu Yaş Meyve-Sebze İşleme ve İhracat Merkezi projesi bunun en güzel örneğidir" dedi.

Gürsu Belediyesi Arge Merkezi’nin başarılı çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkmen, "İsmine yakışır bir binada, dinamik bir ekiple, takdire şayan projeler üretiyorsunuz. İşkur olarak yeni kurduğumuz proje geliştirme ekibimiz sizinle çalışmaya hazır" dedi.

GÜRSU BELEDİYESİ VE İŞKUR, TOPLUM YARARINA GÜÇ BİRLİĞİNDE