GÜRSU’NUN CAMİLERİNDE AŞURE BİRLİKTELİĞİ

Gürsu Belediyesi’nce gerçekleştirilen kültür etkinlikleri kapsamında, camilerde aşure ikramında bulunuldu.

Gürsu Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla, bereketin ve birlikteliğin simgesi aşureyi camilerde ilçe halkıyla paylaştı.

Toplumsal birlikteliğimizi kuvvetlendiren geleneklerimizden olan aşure ayı dolayısıyla, paylaşım ve hoşgörünün lezzetini ilçe halkımızla birlikte yaşıyoruz diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Çok çeşitli malzemelerin biraraya gelmesiyle oluşan lezzetli bir tatlı olan aşure, farklı kültürel yapılardan oluşan toplumumuzun yapısının simgesi gibidir. Tüm farklılıklara rağmen bir olmanın, birbirini hoşgörmenin, çeşitlilikte zenginlik vardır düşüncesinin simgesi olan aşureyi hemşehrilerimizle paylaştık” dedi.

Gürsu Belediyesi’nce yapılan aşure, Gürsu’daki camilerde, Cuma namazının ardından, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım ve meclis üyeleri tarafından halka ikram edildi.

GÜRSU’NUN CAMİLERİNDE AŞURE BİRLİKTELİĞİ