BAŞKAN IŞIK: “SOKAK HAYVANLARININ YAŞAM HAKKINA DUYARLIYIZ”

Gürsu Belediyesi Veterinerlik Birimi bünyesinde yapılan çalışmalar kapsamında oluşturulan ekip; okul önleri, kamu alanları, park bahçeler ve ana caddelerde sokak hayvanlarının kontrolünü yapmakta.

Kontrollerde hasta hayvan, araba çarpmış, yaralı ve güçten düşmüş hayvanlar toplanarak tedavileri yapılmakta. Ağır vakalar varsa hayvan barınaklarına ve Veterinerlik Fakültesi’ ne sevki yapılmakta. Ayrıca, Belediye kliniğinde de hayvanların tedavisi yapılmakta.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık “İnsani değerlerden olan tüm varlıkların varoluş hakkına saygı duymak ve bu hakkı korumak düşüncesi, hayvan sevgisi olan insanlardan oluşan bir toplumla mümkündür. Bu bağlamda Belediye olarak sosyal sorumluluk anlayışıyla, sokak hayvanlarını korumak ve onların yaşam hakkı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak yönünde de çalışmalar yapıyoruz. Sokak hayvanları için yapılacak Hayvan Barınağımızı faaliyete geçirene dek Veterinerlik Birimimiz tarafından yapılan çalışmalarla sokak hayvanlarını korumayı sürdüreceğiz” dedi.

Kış hava koşullarında da marketlerden ve sakadatçılardan et, fırıncılardan alınan ve duyarlı insanlar tarafından belli noktalara bırakılan ekmekler toplanarak, sokak hayvanlarının olduğu bölgelere ve beslenme odaklarına konularak yem takviyesi yapılmaktadır. Ayrıca güneş enerjisi ile çalışan yemmatiklerle de sokak hayvanlarının beslenmesi sağlanmakta.

BAŞKAN IŞIK: “SOKAK HAYVANLARININ YAŞAM HAKKINA DUYARLIYIZ”