GÜRSU BELEDİYESİ, SOKAK HAYVANLARINI BARINAĞA KAVUŞTURACAK

Gürsu Belediyesi tarafından oluşturulacak Hayvan Barınağı ve Sosyal Tesisi ile sokak hayvanları korunacak.

Gürsu Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Hayvan Barınağı ve Sosyal Tesis’in yapılacağı alanın Gürsu Belediyesi’ ne tahsisi gerçekleştirildi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Şehir yaşamında açlıkla, susuzlukla savaşarak var olmaya çalışan sokak hayvanları için oluşturacağımız bu Tesis önemli bir ihtiyacı giderecek. Biz insanlar olarak oluşturduğumuz yerleşim alanlarıyla, maalesef hayvanların doğal yaşam koşullarını bozuyoruz. Bu nedenle onların yaşamlarını devam ettirebilecekleri koşulları onlara sunmakla yükümlüyüz. Bu Tesisimizle inşallah sokak hayvanlarını her türlü yaşam imkanı sunulacak bir barınağa kavuşturmuş olacağız” dedi.

Hayvan Barınağı ve Sosyal Tesisi ile bakıma muhtaç, sahipsiz sokak hayvanlarının barınmaları sağlanacak. Hayvanların sağlık kontrollerinin de yapılacağı Tesis’te, hayvanseverlerin ziyaretleri sırasında zaman geçirebilecekleri sosyal tesis de yer alacak.

GÜRSU BELEDİYESİ, SOKAK HAYVANLARINI BARINAĞA KAVUŞTURACAK