Gürsu’da Bayram Bereketi ve Paylaşımı

Kurban Bayramı bereketi ve paylaşım ruhu Gürsu'da da coşkuyla yaşandı.

Gürsu Belediyesi tarafından belirlenen toplu kurban kesim noktalarında vatandaşlar kurbanlarını kesti.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Kurban Bayramı süresince, ilçe halkımızın kurbanlarını en iyi koşullarda kesmesini sağlamak amacıyla Veterinerlik Birimimiz gerekli hazırlıkları yaptı. Sabah erken saatlerde kurbanlarını kesmeye gelen vatandaşlarımız için de kurban kesim alanımızda, Belediyemiz tarafından kahvaltı ikramı yapıldı. Tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı kutlar bayramın hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İLE KAMU GÖREVLİLERİ ZİYARET EDİLDİ

Bayram nedeniyle şehit ve gazi ailelerini ziyaret eden Gürsu protokolü, bayramlaşma programı kapsamında biraraya gelerek bayramlaştı.

Belediye önünde düzenlenen toplu bayramlaşma töreninin ardından, Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri; Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'nde mesaide olan görevlileri ve hastaları, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan askerleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polisleri ziyaret ederek bayramlaştı.

KURBANLIKLAR DENETLENDİ

Kurban seçerken dikkat edilmesi gereken noktaları belirten Gürsu Belediyesi Veteriner Hekimi Halil Eroğlu, “Kurbanın veteriner sağlık raporu, kulak küpesi ve pasaportu olmalıdır. Hayvanın sağlıklı, azalarının tam, besili, yeni doğum yapmamış ve gebe olmamış olmasına bakılmalıdır" dedi.

Gürsuda Bayrm Bereketi ve Paylaşımı