GÜRSULU ŞEHİT ANNELERİN SINIRDAKİ ASKERLERE DUYGULANDIRAN HEDİYE

Bursalı anneler, şehit evlatlarının öpüp kokladıkları, belki de onların kokusu ve anılarını taşıyan son hatıraları olan yemenilerini sınırda görev yapan kahraman Mehmetçiğe gönderdi.

Barış Pınarı Harekâtı başladığı günden itibaren tek dilekleri kahraman Mehmetçiğe uğur ve moral getirmek için şehit evlatlarının kokusunu taşıyan yemenilerini hediye etmek olan şehit annelerinin istekleri Gürsu belediye başkanı Mustafa Işık tarafından yerine getirildi.

Evlatlarını vatan uğruna kalbine gömen şehit annelerinin gözü, kulağı, kalbi, Türkiye’nin dosta güven, düşmana korku saldığı Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan kahraman Mehmetçiğin can güvenliğin de.  Türkiye’nin dış güçlerin tüm oyalama ve tehditlerine rağmen Suriye’deki terör unsurlarına yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı şehit anneleri için bambaşka bir anlam taşıyor. Her gün askerlerimiz için dua eden ve ekran başında onların yakından takip eden Gürsulu şehit anneleri,  kahraman askerlerimize uğur getirmesi ve moral vermesi için kendi yemenilerini gönderme isteklerini duyar duymaz kendilerini ziyaret eden Başkan Mustafa Işık, onların dualarla kendisine emanet ettiği yemenileri sınırdaki görev yapan askerlerin bağlı bulunduğu Gaziantep Tugay Komutanlığına teslim etti.

Yüreklerinin emanetileri kendilerinin ulaştırmasına dayanamayacağını düşünen Bursa’nın Gürsu İlçesinde yaşayan şehit anneleri Nurten Topal ve Zeliha Uzun’un istekleri Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık tarafından yerine getirildi.

‘Tüm Şehit Annelerinin Duaları Onlarla’

Kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadıkları için Başkan Mustafa Işık’a sarılan şehit annesi Nurten Topal,  ‘Aklım, kalbim kulağım sınırdaydı. Benim yüreğim oraya gitmeyi kaldırmaz. Onun için başkanımıza haber gönderdim. Sağ olsun her zamanki gibi bizi kırmadı. Onlar her zaman dualarımızda. Kuran okuduğumda önce onlara dua ediyorum. Çünkü onların zor şartlarlar altında görev yaptığını biliyoruz. Allaha emanet olsunlar. Rabbim onların ayağını taşa değdirmesin. Rabbim onları korusun. Çok duygulandım. Allah sizden razı olsun çok mutlu oldum. Bütün şehit annelerinin duaları onlarla. Onlara çok selam söyleyin. Onlara küçük bir hediye gönderiyorum onları korusun diye.’ Şeklinde konuştu.

Şehit annesi Zuhal Uzun ise belediye başkanı Işık’ın böyle bir şeye vesile olduğu için çok teşekkür ederek, ‘Allah ondan razı olsun. Yoksa bizim elimizin oraya yetişmesi zor. Oradaki tüm askerler bizim evladımız. Onlar orada olduğu için biz yatağımızda rahat yatıyoruz. Allah onları korusun’ dedi.

Şehit annelerinin Gürsu’da evlerinde gerçekleşen ve duygusal anların yaşandığı ziyarette emanetleri teslim alan Başkan Mustafa Işık, ardından bu anlamlı hediyeleri ile kendilerinin hazırladığı hediye paketlerini sınır ve sınır ötesinde görev yapan askerlerin bağlı bulunduğu Gaziantep Tugay Komutanlığına teslim etti. Işık,  ‘Sınırda görev yapan askerlerimize moral olsun diye hem şehit annelerimizin yemenilerini getirdik. Hem de Kendi hediyelerimizi ilettik. İnşallah sağ salim görevlerini yerine getirirler. Vatan onlara emanet, Allah onlardan razı olsun ’dedi.

GÜRSULU ŞEHİT ANNELERİN SINIRDAKİ ASKERLERE DUYGULANDIRAN HEDİYE