• Güncel
  • Haberlerimiz

BAŞKAN MUSTAFA IŞIK : “GÖNÜLLERİ MAKAM YAPMAYA GELDİK” TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VE FERAH MAKAM ODASI

BAŞKAN MUSTAFA IŞIK : “GÖNÜLLERİ MAKAM YAPMAYA GELDİK”  TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VE FERAH MAKAM ODASI

Yerel yönetimlerin tüm hizmetleri vatandaş odaklı gerçekleştirdiği yeni dönemde, belediyelerin birbirinden farklı uygulamaları dikkat çekiyor.

Hem Türkiye'de hem Bursa'da şimdiye dek birbirinden farklı belediyecilik uygulamaları yapıldı. Ancak Bursa’nın Gürsu İlçesinin Belediye Başkanı Mustafa Işık, sergilediği vatandaş başkan buluşması ile şimdiye dek eşine benzerine rastlanmamış bir uygulamayı hayata geçirdi. Kamu kurumlarının ve bürokrasinin soğuk ve mesafeli yapısını ortadan kaldıran Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, makamını Gürsu'nun kalbine taşıdı. Günlük mesaisine, makam odası olarak kullandığı 14 dönümlük Gürsu meydanında başlayan Başkan Mustafa Işık, vatandaşları şaşırtırken bir o kadar da memnun ediyor.

Bursa’nın mütevazı ve çalışkanlığıyla bilinen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, yine gönüllere dokunan bir uygulamasıyla adından söz ettiriyor.  Makam odasını belediye binasının bulunduğu 14 dönümlük ilçe meydanına taşıyan Başkan Mustafa Işık, bir yandan rutin işlerini yaparken diğer yandan kendisiyle görüşmek isteyen vatandaşları ağırlıyor. Belediye işlemleri için gelen vatandaşlar, meydanda başkanın makam odası ve kendisini görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kimi vatandaşlar istek ve taleplerini iletirken kimileri ise başkana uygulaması için teşekkür etmek amacıyla sohbet ediyor.

“GÖNÜLLERİ MAKAM YAPMAYA GELDİK”

“Halktan öte makam yoktur. Biz gönülleri makam yapmaya geldik” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Sabah mesaisine bahçede başlıyoruz. Buraya gelen tüm vatandaşlarımızın dertleri ile dertlenip, gönül belediyeciliğini buradan sürdürüyoruz. Önemli olan gönüllere girebilmek. Gürsumuz’un en merkezi meydanında, yeşillikler ve kuş sesleri eşliğinde, hemşehrilerimizle keyifle sohbet ederek hasbihal ediyoruz. Gönülleri makam yapmaya geldiğimiz görevimizde tek hedefimiz hemşehrilerimizin kendini daha rahat hissedeceği bir ortamda keyifle hizmet almasını sağlamak” dedi.

GÜRSU'DA BAŞKAN GÖNÜLLERİ FETHEDİYOR

Uygulamadan son derece memnun olan Gürsulular ise , “Her makam sahibi bunu yapamaz, başkanı kutluyoruz. Çıkmış başkan, burada millet ile konuşuyor, bu büyük bir insanlık göstergesidir.” ifadelerini kullanırken, Gürsu Belediyesi’nin çok yerinde uygulamalar yaptığını ve karşılarında genç bir başkan ve böyle uygulamalar görünce çok mutlu olduklarını belirterek, bu hizmette emeği olanlara teşekkür ediyor.

Halk Günü