• Güncel
  • Haberlerimiz

BAŞKAN IŞIK “DOĞADAKİ RENKLİLİK GİBİ KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİMİZİN SİMGESİDİR NEVRUZ”

BAŞKAN IŞIK: “DOĞADAKİ RENKLİLİK GİBİ KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİMİZİN SİMGESİDİR NEVRUZ”

Doğanın yeniden canlanışı olarak kutlanan nevruz, Gürsu’da da düzenlenen programla kutlandı.

Gürsu Belediyesi ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği ile işbirliğinde düzenlenen 1.Nevruz Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Doğanın yeniden canlanışı olarak kutladığımız Nevruz; uyanıştır, diriliştir, bolluktur, berekettir. Barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe çağrı gibidir nevruz. Nevruz, baharla birlikte doğada yaşanan hareketlilik, ortaya çıkan renk şöleni, bir bütünü oluşturan farklılıkların gözler önüne serdiği manzara, doğayla insanın bütünleşmesini, çeşitliliklerin toplumsal hayata kattığı zenginliği de temsil etmektedir. Doğanın çiçek açışını hemşehrilerimizle birlikte kutlamak istedik. Kültürel çeşitliliğimizle bir olup, hep birlikte oluşturacağımız aydınlık yarınlarımızın da müjdecisi olsun inşallah” dedi.

İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı program, Bursa ve Gürsu protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve ilçe halkının katılımıyla coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Program kapsamında, halk oyunları gösterisi ve konserler yer aldı.