GÜRSU YENİDOĞAN MAHALLESİ KAPALI PAZAR VE OTOPARKI’NIN TEMELİ ATILDI

Gürsu Yenidoğan Mahallesi Kapalı Pazar Alanı ve Otoparkı Projesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Gürsu’ya kazandırılan Yenidoğan Pazar Alanı ve Kapalı Otopark Projesi’nin temel atma töreninde manevi duygular da yoğun olarak yaşandı.

Makamında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Gürsu’nun Şehit Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın 2014 seçim vaatleri arasında yer alan Yenidoğan Kapalı Pazar Alanı ve Otopark Projesi’nin hayata geçiriliyor olması duygusal anlar yaşattı.

Yenidoğan Mahallesi’nde 3070 metrekare alan üzerine inşa edilecek proje yaklaşık 10 milyon liralık maliyetiyle hayata geçirilecek. Proje kapsamında; Bodrum Kapalı Otopark, Çatı Katı, Açık Otopark Alanı yer alacak. Zemin katı ise Pazar Alanı olarak işlevlendirilecek. Projede 185 araç kapasitesi bulunurken, vatandaşlar için de her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal donatılar bulunuyor.

Gürsu için büyük önem taşıyan projenin temel atma törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Bursa Milletvekilleri Efkan Ala, Müfit Aydın ve Atilla Ödünç, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Gürsu protokolü ve mahalle halkı katıldı.

“Cüneyt Başkanı çok sevmiştik”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, temel atma töreninde yaptığı konuşmaya, merhum Başkan Cüneyt Yıldız’ı rahmetle anarak başladı. Kendisinin üçüncü dönem başkanlığında, Yıldız’ın birinci dönemini yaşadığını ve seçimlerden 1 yıl sonra yaşamını yitirdiğini hatırlatan Aktaş, “Benden 5 yaş küçüktü. Kendisini çok sevmiştik. Rabbimden ona şehit hükmünde muamele etmesini diliyorum. O’nun taahhüt ettiği bir işi gerçekleştirmek benim için büyük bir onur ve büyük bir kıvanç” dedi.

Gürsu’nun geleceği planlanıyor

Gürsu’nun artık 100 bin nüfusu zorlayan, hızla büyüyen bir ilçe olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, Gürsu’nun 100 bin, 150 bin nüfuslu geleceğini planladıklarını söyledi. Bu planlama kapsamında Gürsu’dan başlayıp, Çalı’ya uzanacak ve tamamı yer altında olacak 28.8 kilometrelik metro hattının büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Aktaş, “Artık Gürsu’dan metroya binen vatandaşımız, Çalı’ya, Terminale, Şehir Hastanesi’ne, Hızlı Tren istasyonuna rahatlıkla ulaşabilecek. Bunun yanında doğu bölgesine hitap edecek doğu gasilhanesi ve doğu terminali bölge insanımıza hizmet verecek. Elektrik, su aboneliği noktasındaki sorunlar aşıldı. Şuanda bölgenin en önemli sorunu olan doğalgaz için de çalışmalarımız sürüyor. Hiç şüpheniz olmasın bu sorun da en kısa zamanda çözülecek. Ancak hizmetlerin kesintisiz bir şekilde gelmesi için bizim hem Gürsu’da hem Büyükşehir’de hem de Ankara’da güçlü olmamız gerek. Gürsu her zaman bize destek veren bir ilçe oldu bu desteği 31 Mart’ta da özellikle bekliyoruz” diye konuştu.

“Tüm vaatlerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da “Şehit Başkanımız, yol arkadaşım Cüneyt Yıldız’ın 2014’te vaat ettiği tüm projeleri bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vaatlerden biri olan Kapalı Otopark ve Pazar Alanı Projesi’nin temelini de bugün atıyoruz. Gürsu’ya yapılan yatırımlara verdiği destek için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Milletvekili Efkan Ala ve Atilla Ödünç de yaptıkları konuşmada, Gürsu’ya kazandırılan hizmetler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ederken, bölgenin en önemli sorunu olan doğalgaz konusunun da kısa zamanda çözüme kavuşacağının müjdesini verdi.

GÜRSU YENİDOĞAN MAHALLESİ KAPALI PAZAR VE OTOPARKI’NIN TEMELİ ATILDI