GÜRSU AYYILDIZ MEHTERAN TAKIMI, ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNDE GÖSTERİ SUNDU

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü dolayısıyla, Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı tarafından Çanakkale Şehitler Abidesi’ nde gösteri sunuldu.

Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen "Şehrin Tam Kalbinde Tam Vaktinde" etkinlikleri kapsamında, Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı’nınÇanakkale’de sunduğu gösterisi coşku dolu anlar yaşattı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Ülkemizin bağımsızlığını kazanması yolunda canlarını ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, saygı ve minnetle anıyorum. Toplumsal bütünlüğümüzün korunmasında harç vazifesi gören tüm değerlerimize sahip çıkarak, değerlerimizin korunması ve geleceğe taşınmasında hepimize önemli görevler düşmekte. Biz de belediye olarak bu amaç doğrultusunda, Ayyıldız Mehteran Takımımızla, Bursa ve ülkemiz çapında etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bizi biz yapan tarihi, kültürel değerlerimize vurgu yaparak duyarlılık kazandırmaya yönelik etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Çanakkale Zaferi’ nin kazanılmasında hissedilen üstün irade ve güçten feyz alarak,ülkemizin aydınlık yarınları için, cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin bize emaneti olan vatanımızı korumak için, birlik olmaya devam edeceğiz” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü kutlamaları kapsamında, Gürsu Belediyesi’nce,şehit ve gazi ailelerinin katılımıyla, Çanakkale Şehitliği’ne gezi düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü dolayısıyla Gürsu’da da düzenlenen resmi törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törenin ardından, Gürsu protokolü, Butik Otel’de düzenlenen kahvaltıda, gazi ve şehit yakınlarıyla bir araya geldi.

GÜRSU AYYILDIZ MEHTERAN TAKIMI, ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNDE GÖSTERİ SUNDU