BAŞKAN MUSTAFA IŞIK, GENÇLERİMİZ COĞRAFİK SINIRLARI AŞAN BİR BAKIŞ AÇISIYLA YETİŞMELİ

BAŞKAN MUSTAFA IŞIK : “GENÇLERİMİZ COĞRAFİK SINIRLARI AŞAN BİR BAKIŞ AÇISIYLA YETİŞMELİ”

Makedonyalı gençler, Gürsu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Adrenalin Park’ta kamp yaptı.

Gürsu Belediyesi, Yansıtıcı Öğrenme – Türkiye & MUSE İnsan İlişkileri Enstitüsü Girişimci Öğrenme Stüdyosu Gençlik Çalışmaları Programı Uluslararası Gençlik Kış Kampı kapsamında, Makedonyalı gençleri Gürsu Adrenalin Park’da ağırladı.

“Gençlerimizin, çağımızın dünya koşulları, teknolojik özellikleri ve hızla değişimine uyum sağlayabilmesi için kendilerini her açıdan geliştirmeleri büyük önem taşımakta” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Artık günümüz dünya koşullarında, gençlerimizin ait oldukları toplumlardan başka toplumları da tanımaları ve coğrafik sınırları aşan bir bakış açısıyla yetişmeleri kaçınılmaz bir süreç halini aldı. Bu bağlamda, uluslararası boyutlarda eğitimler almaları, kendilerini geliştirmeleri gerekmekte.  Bu amaçlarla Yansıtıcı Öğrenme-Türkye & MUSE İnsan İlişkileri Enstitüsü Gençlik Çalışmaları Programı bünyesinde gerçekleştirilen Uluslararası Gençlik Kış Kampı Programı kapsamında, Makedonyalı gençleri  Adrenalin Parkımızda ağırlamaktan mutluluk duyduk. Dilerim yaşamlarını etkileyecek süreçleri yönlendirmelerinde etkili olacak önemli deneyimler edinmişlerdir. Ülkemiz ve dünya çapında yapılacak bu tür eğitim programlarına evsahipliği yapmak bizleri her zaman mutlu edecektir” dedi.

Değişen toplumda, çocukların ve gençlerin sosyal ve duygusal yaşamlarına yatırım yapmanın önemini vurgulayan Yansıtıcı Öğrenme- Türkiye & MUSE İnsan İlişkileri Enstitüsü Kurucusu ve  Direktörü Muzaffer Mustafa 'Geçmişte eğitim insanlara bir şeyler öğretmeye dairdi. Şimdi ise, dünyada gittikçe artan belirsizlik,  gelip geçicilik ile baş etmelerine, kendi yollarını bulmalarına, güvenilir navigasyon becerileri ve pusulası geliştirmelerine yardımcı olmayla alakalıdır.  Bu günlerde, muhatap olduğumuz şeylerin nasıl bir seyir göstereceğini ön göremeyip, çoğunlukla sürpriz ya da olağandışı bir şekilde ve bazen yol esnasında hatalar yaparak öğrendiğimiz süreçlerle muhatabız. Ve sıklıkla yapılan hatalar ve yanlışların anlaşılmasıyla, büyüme ve öğrenmeye dair bir bağlamın oluşturulması mümkün olabilmektedir.

Bir kuşak önce, öğretmenler, aileler öğrencilerle, çocuklarla paylaştıklarının bir ömür süreceğini ön görüyorlardı. Bugün okullar, aileler, çocuklarını, öğrencilerini hızlı sosyal ve ekonomik değişime, henüz ortaya çıkmamış olan işlere, icat edilmemiş olan teknolojilerin olası etkilerine, ve ne zaman nasıl ortaya çıkacakları belli olmayan sosyal problemlere yönelik hazırlamak durumundadırlar. Dünya artık insanların sadece ne bildiklerini -google herşeyi biliyor- ödüllendirmiyor, ancak bildikleri şeylerle neler yapabilecekleriyle ilgileniyor.

Eğitim daha çok düşünme şekillerine; yaratıcılık, kritik düşünme, problem çözme ve karar alma; iletişim ve işbirliğini dahil eden çalışma biçimlerine; sadece teknolojiyi kullanma kapasitesine değil aynı zamanda teknolojinin yeni çalışma şekillerine dair araçlar geliştirdiğine odaklanmakta; ve aynı zamanda insanların beraber çalışma ve yaşamalarına yardımcı olacak olan sosyal ve duygusal becerileriyle ilgilenmektedir. Cesaret, liderlik, esneklik, empati, dürüstlük ve merak gibi...' diyerek  kamp süresince gösterdikleri misafirperverlik ve destekleri için Başkan Işık’a teşekkür etti.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ı makamında ziyaret eden Makedonyalı gençler, kamp süresince aldıkları eğitimler ve uygulamalar hakkında Başkan Işık’la sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çekildiler.

Gürsu Adrenalin Park’ta 10 gün süresince kamp yapan Makedonyalı gençler, aldıkları eğitimin yanında, doğa sporları yapma olanağı da buldu.