BAŞKAN MUSTAFA IŞIK, GENÇLERİMİZİ TARİHİMİZLE BULUŞTURUYORUZ

Gürsu Belediyesi, gençlere yönelik düzenlediği kültür gezilerinde, gençleri Bursa’nın tarihi dokusuyla buluşturuyor.

Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen “Geçmişten Geleceğe Ecdadın İzinde Kültür Gezileri” kapsamında gençler tarihe yolculuk yapıyor.

Her hafta, rehber eşliğinde, öğrenciler için, ücretsiz düzenlenen kültür gezilerinde, gençler ecdadın izleriyle buluşuyor.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Tarih bilinci olan yeni nesillerle geleceğimizin daha aydınlık olacağına inanıyoruz. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz kültürel faaliyetlerden biri olan ve gençlerimizi ecdadımızın izleriyle buluşturduğumuz kültür gezilerimizle, gençlerimizin tarihimize olan duyarlılığını arttırmayı ve Bursamız’ın tarihini görerek öğrenmelerini sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Kültür gezileri kapsamında; Tophane, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Ulu Camii, Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Orhan Camii, Kapalı Çarşı, Emirsultan, Muradiye Külliyesi, Panaroma 1326 Fetih Müzesi’ne geziler yapılmakta. Geziler sırasında katılımcılara ücretsiz öğle yemeği ve çeşitli ikramlar sunulmakta.

BAŞKAN MUSTAFA IŞIK, GENÇLERİMİZİ TARİHİMİZLE BULUŞTURUYORUZ