YENİDOĞAN HALI SAHA TESİSİ HİZMETE AÇILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gürsu’nun Yenidoğan Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Yenidoğan Halı Saha Spor Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bursa için heyecan duyduklarını anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin spora ve sporcuya verdiği değere işaret ederek, “Kadim bir medeniyetin evlatlarıyız. Şehrimizi daha iyi standartlara kavuşturmanın heyecanındayız. Değerlerimizden aldığımız güçle ülkemizi daha ileriyle taşıyacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin sağlıklı ve sporcu bir nesil olarak yetişmesini çok önemsiyoruz. Bizler sporun tabana yayılmasını hedefliyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, ya bir spor dalıyla ya da bir sanat dalıyla uğraşmalarını mutlaka öneriyorum” dedi.

Gürsu’ya kapalı pazar yeri ve otopark müjdesi

Gürsulular’a bir müjde daha veren Başkan Aktaş, kapalı semt pazarı ve katlı otopark için Ocak ayı içinde ihale yapılacağını ve en kısa zamanda da çalışmalara başlanacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Gürsu’nun gelişimine verdiği destekler için Başkan Aktaş’a teşekkür eden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Yenidoğan Mahallemiz’in altyapısındaki sorunları çözdük. Üstyapı hizmetlerimizi de yoğunlaştırarak, Mahallemiz’deki 140 sokağı asfaltladık ve mahallemize kent kimliği kazandırdık. Halı Sahamız sayesinde de kent kimliğine bir artı daha katmış olduk. İlçemizde %74 oranında uyuşturucu alışkanlığının azalmış olması, spor ve sosyal donatı alanlarının önemini ortaya koymakta. Bu bağlamda da Tesisimiz’in mahallemize, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Aktaş ve Başkan Işık, tesisin açılışını penaltı atışlarıyla yaptı.

Açılış törenine; Kestel Belediye Başkanı Yener Acar,  Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Ak Parti Gürsu İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve ilçe halkı katıldı.

YENİDOĞAN HALI SAHA TESİSİ HİZMETE AÇILDI