BAŞKAN MUSTAFA IŞIK : “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORUZ”

BAŞKAN MUSTAFA IŞIK :  “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORUZ”

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, görev yaptığı 4 yıllık süreçte Gürsu için hayata geçirdiği hizmetleri basın mensuplarıyla paylaştı.

Gürsu Ericek Adrenalin Park’ta düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla biraraya gelen Başkan Işık, “Dört yıl önce, hiç beklemediğim bir şekilde belediye başkanlığı görevini Şehit Başkanımız Cüneyt Yıldız’ın emaneti olarak devraldım. Şehit Başkanımız’ın emanetini, ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ düsturuyla, en iyi şekilde yerine getirme gayretiyle görev yaptım. Hemşehrilerimizin gönlüne girebilmiş olduğumu hissetmek benim için en büyük kazanç” dedi.

“Gürsumuz için önemli hizmetleri hayata geçirdik” diyen Başkan Işık, “Belediyemizin bütçesini tasarruf yaparak ve en etkin şekilde kullanarak hizmetlerimizi gerçekleştirdik. 4 yılda yaklaşık 44 milyon TL tasarruf sağladık. 7 milyon TL gelir ürettik.İlçemizi 120 milyon TL’ye yakın yatırımla buluşturduk. 20 bine yakın gencimizi sporla buluşturduk. Gençlik ve spor yatırımlarımızla gençlerimizde suça karışma oranı %74 azaldı. Cumhuriyet döneminden bugüne kazandırılan 160 derslik sayısına karşın, 345 derslik alanını Milli Eğitim Müdürlüğümüz’e kazandırdık. Meslek edindirme kurslarımız ve halk eğitim çalışmalarımızla 21 bin mezun verdik.1 Devlet  Hastanesi ve 1 Sağlıklı Yaşam Merkezi ile ilçemizin önümüzdeki 30 yıllık sağlık sorununu çözdük.  Altyapısı %93 oranında tamamlanan ilçemizde, asfaltsız sokağımız kalmadı. Her mahallemize spor tesisi, park ya da semt sahası kazandırdık. Ayrıca ilçemizin kent kimliğini geliştirecek önemli çalışmalarla da vitrinini güzelleştirdik. İlçemize 16 yeni park kazandırdık.Gürsu’da ana arterler başta olmak üzere100 noktada Yeraltı Çöp Konteyner Sistemi oluşturduk. Böylece, çevre ve görüntü kirliliğini önledik, hemşehrilerimizin sağlığını koruma altına aldık. Adrenalin Parkımızla hem ilçemizin turizmini geliştirmiş hem de adrenalin ve doğaseverler için güzel bir tesisi hizmete açmış olduk. Adrenalin Parkımız, 2 yılda 104 bin misafir ağırladı. Gürsumuz’un önemli ihtiyaçlarından olan Kent Meydanı Projemizi de tüm sorunları çözerek proje aşamasına getirdik” dedi.

Adrenalin Park’ın doğal atmosferinde, sobanın sıcaklığıyla ısınan sohbet ortamında gerçekleştirilen toplantı sonrasında hatıra fotoğrafı çekildi.

BAŞKAN MUSTAFA IŞIK :  “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORUZ”