GÜRSULU GENÇLER, ECDADIN İZLERİYLE BULUŞTURULDU

Gürsu Belediyesi, Gürsulu gençler için düzenlediği kültür gezilerinde, gençleri ecdadın izleriyle buluşturdu.

Gürsu Belediyesi, gençlerin tarih bilincini ve duyarlılığını arttırmak amacıyla düzenlediği  “Geçmişten Geleceğe Ecdadın İzinde Kültür Gezileri” kapsamında, 12. sınıf öğrencilerini, Bursa’nın tarihi dokusuyla buluşturdu.

Gürsu Belediyesi’nin yeni Gürsu sloganıyla gerçekleştirdiği kültür faaliyetleri kapsamında her hafta düzenlenen gezilerde, yaklaşık bin öğrenci, rehber eşliğinde Bursa’nın tarihi mekanlarını gezme imkanı buldu.

“Tarihini bilen ve tarihine sahip çıkan yeni nesillerimiz aydınlık yarınlarımıza ışık tutacaktır” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Tarih ve kültürünü bilen gençler, millet olma bilinciyle sağlam toplumlar oluştururlar. Bu bilinçle gençlerimizi ecdadımızın izini taşıyan Bursamız’ın tarihiyle buluşturduk. Kültürel faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen kültür gezileri kapsamında; Tophane, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Ulu Camii, Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Orhan Camii, Kapalı Çarşı, Emirsultan, Muradiye Külliyesi gezildi.

Ecdad