GÜRSULU GENÇLER, ECDADIN İZİNDE

Gürsu Belediyesi, yeni Gürsu sloganıyla gerçekleştirdiği kültür faaliyetleri kapsamında lise öğrencilerini ecdadın izleriyle buluşturuyor.

Gürsu Belediyesi’nce gerçekleştirilen “Geçmişten Geleceğe Ecdadın İzinde Kültür Gezileri” kapsamında Gürsu Zuhal Dörtçelik Lisesi 12. sınıf öğrencileri Bursa’nın tarihiyle buluşturuldu.

“Tarihini bilen ve tarihine sahip çıkan yeni nesillerimiz aydınlık yarınlarımıza ışık tutacaktır” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Tarih ve kültürünü bilen gençler, millet olma bilinciyle sağlam toplumlar oluştururlar. Bu bilinçle gençlerimizi Bursamız’ın tarihiyle buluşturuyoruz” dedi.

Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen faaliyet kapsamında, her hafta düzenlenen gezide öğrenciler, rehber eşliğinde Bursa’nın tarihi mekanlarını geziyor.

Kültür gezileri kapsamında; Tophane, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Ulu Camii, Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Orhan Camii, Kapalı Çarşı, Emirsultan, Muradiye Külliyesi’ne geziler yapılmakta. Geziler sırasında katılımcılara ücretsiz öğle yemeği ve çeşitli ikramlar sunulmakta.

Gürsu