GÜRSU BELEDİYESİ TARİHE YOLCULUK YAPTIRIYOR

Gürsu Belediyesi’nce gerçekleştirilen “Ecdadın İzinde Şehir İçi Kültür Gezileri” ilçe halkından yoğun ilgi alıyor.

Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve her hafta çarşamba günleri yapılan “Ecdadın İzinde Şehir İçi Kültür Gezileri” hava koşullarının düzelmesiyle yeniden yapılmaya başladı.

Kültür gezilerine olan yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Hemşehrilerimizin böyle sosyal faaliyetlere ilgili olması bizleri daha da fazla faaliyet yapmaya yönlendiriyor. Her yaş grubundan tüm hemşehrilerimizin katıldığı gezilerde, katılımcılar Bursamız’ın tarihine yolculuk yapıyor” dedi.

“Kültür ve Sanat Şehri Gürsu” sloganıyla, gerçekleştirilen kültür gezileri kapsamında; Tophane, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Ulu Camii, Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Orhan Camii, Kapalı Çarşı, Emirsultan, Muradiye Külliyesi’ne geziler yapılmakta. Geziler sırasında katılımcılara ücretsiz öğle yemeği ve çeşitli ikramlar sunulmakta.

Ücretsiz olan gezilere katılmak isteyenlerin Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapması gerekmekte.

Tarihe Yolculuk