BAŞKAN IŞIK : “ONLARIN DÜNYASI RENGARENK, BARIŞ VE HUZUR DOLU”

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde Başkan Işık, neşeli misafirini ağırladı.

Gürsu Belediyesi’ne sık sık yaptığı ziyaretler ve kültürel etkinliklere katılımı dolayısıyla belediye personeli tarafından da tanınan Mesut, Dünya Down Sendromu Günü’nde, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ı ziyaret etti.

Neşeli misafirini makamında ağırlayan Başkan Işık, “Tozpembe bir hayat düşünün; içinde şiddetin ve korkunun bulunmadığı, rengarenk, barış ve huzur dolu. En küçük şeylerden mutlu olmayı öğrenebildiğinizi düşünün; çiçeklerden, doğan güneşten, nefes almaktan, yaşamda var olmaktan her an haz duyduğunuzu. İşte bugün, taşıdığı bütün bu güzel duygularla çevresine tebessüm yayan bir misafirim vardı. 21 Mart Dünya Down Sendromlular günü dolayısıyla bir araya geldiğimiz Mesut kardeşimle hayata dair keyifle sohbet ettik. Bu güzel buluşmanın vesilesiyle tüm down sendromlu kardeşlerime ve ailelerine sevgilerimi iletiyorum. Sadece bir gün değil her günün onların hayatına güzellikler getirmesini diliyorum ” dedi.

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Down Sendromu Günü olarak ilan edilen 21 Mart tarihi down sendromunun bilimsel açıklamasını ifade etmekte. İnsan vücudunu oluşturan kromozomların 23 tanesi anneden, 23 tanesi ise babadan gelmektedir. Down Sendrom’unda 21. kromozom 2 değil 3 adet olmaktadır. Bunun sonucu olarak toplam kromozom sayısı 46 değil 47 olmaktadır. Down sendromu, 21. kromozomun 2 tane yerine 3 tane olması nedeniyle oluştuğundan, Dünya Down Sendromu Günü 21 Mart’ta kutlanmakta. Dünya genelinde 6 milyon insan bu genetik farklılığı taşımakta.

BAŞKAN IŞIK : “ONLARIN DÜNYASI RENGARENK, BARIŞ VE HUZUR DOLU”