GÜRSULU KADINLARA MESLEKİ BECERİ KURSU

Gürsu’da yeni açılan “Çini El Sanatları Kursu” nda 50 kadına gelir elde etmelerini sağlayacak sanatsal beceri kazandırılacak.

Afra Hatun Derneği öncülüğünde oluşturulan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’ndan yaklaşık 60 bin TL değerinde hibe desteği kazanan "Herşey Seninle Başlar Projesi” kapsamında; Gürsu Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Halk Eğitim Merkezi’nin desteğiyle  “Çini El Sanatları Kursu” açıldı.

“Kültür Kenti Gürsu” sloganıyla birçok kültürel faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Çini kursuyla yaklaşık 50 hanım kardeşimize, 8 ay boyunca verilecek çini ve el sanatları eğitimleriyle hem meslek edindirilmiş hem de günlük harcamalarını karşılayacak maddi destek sağlanmış olacak. İlçemiz hanımlarına yönelik böylesine anlamlı bir projede emeği geçen başta dernek yönetimi ve proje ekibi olmak üzere tüm ilgililere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Afra Hatun Derneği Başkanı Sümeyye Işık, “Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı kursumuzda seramik biçimlendirme, sır altı çini uygulaması ve benzeri eğitimler verilecek. Amacımız kadınların mesleki beceri kazanmalarını, iş hayatında aktif rol almalarını ve sosyal yaşamın içinde yer almalarını sağlamak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse ve Gürsu protokolünün katılımıyla açılışı yapılan kurs sonunda kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası almaya hak kazanacak.

GÜRSULU KADINLARA MESLEKİ BECERİ KURSU