GÜRSU’YA YENİ HİBE PROJE

Gürsu Belediyesi’nin Bebka destekli projelerine bir yenisi daha eklendi. “Afet ve İlk Yardım Bilinci Hayat Kurtarır” başlıklı projeBebka tarafındanonaylanarak hibe hakkı kazandı.

Gürsu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, ilçeye değer katacak yatırım projeleri hayata geçiriliyor.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Proje ekibimiz ilçemizin zenginliklerinin değerlendirilerek gelişmesini sağlamak hedefiyle önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Gençlere, kadınlara, yaşlılara ve engellilere yönelik hibe destekli projeler gerçekleştirdik. Tesis, eğitim, meslek edindirme, sosyal faaliyet, psikolojik danışmanlık ve benzeri hizmetlerin gerçekleştirildiği projeler ilçemizin gelişimine büyük değer katmakta” dedi.

Bebka (Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı) 2017 yılı Eylül-Ekim dönemi Teknik Destek Programı kapsamında hibe hakkı kazanan “Afet ve İlk Yardım Bilinci Hayat Kurtarır” başlıklı proje kapsamında; Gürsu’da bulunan sivil toplum kuruluşlarından, muhtarlardan, öğrenci temsilciliklerinden başvuran 24 kişiye eğitim verilecek. Alınacak eğitimlerle afetlerde nasıl davranılacağı, afet öncesi ve afet anı neler yapılması gerektiği konularında doğru bilgi kaynaklarına ulaşılması konularında bilinçlenme sağlanacak. 15.000,00.-TL toplam bütçesi olan projenin tüm maliyeti Bebka’nın vereceği hibe desteği ile karşılanacak.

GÜRSU’YA YENİ HİBE PROJE