KÜLTÜR KENTİ GÜRSU’ DA 2. HAMSİ FESTİVALİ

Gürsu’da bu yıl ikincisi düzenlenen “Hamsi ve Yöresel Ürünler Festivali” kapsamında Trabzonlular’ın kültürel zenginlikleri tanıtıldı.

Gürsu Belediyesi ve Gürsu Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde düzenlenen “2.Hamsi ve Yöresel Ürünler Festivali”  kapsamında halka 1,5 ton hamsi ikram edildi.

“Gürsumuz, farklı bölgelerden gelen vatandaşlarımızın, birlik ruhuyla huzur içinde yaşadığı bir kent” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ”İlçemizdeki Trabzonlular’ın kendi kültürlerini tanıttıkları Festival, ilçemizin kültürel zenginliklerinin güzel örneklerinden biri oldu. İlçe halkımızı, renkli kültürel zenginliklerimizi paylaşabilecekleri böyle güzel etkinliklerde buluşturmak bizleri mutlu ediyor. Bizi biz yapan tüm değerlerimizle bütün olmamızı pekiştirecek böyle güzelliklere ihtiyacımız var. Bu bağlamda, ilçemizin zenginliklerini paylaşmamızı sağlayacak böyle güzel etkinliklere desteklerimiz sürecek” dedi.

Gürsu Belediye Başkan Vekili Aydın Çıkıkçı da Festival’in birlik ve beraberliğin güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Gürsu Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nizam Başkan da, desteklerinden dolayı Başkan Işık’a teşekkür etti.

22 - 28 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Festival süresince, Gürsu Kent Meydanı’nda kurulan stantlarda Trabzon yöresine ait ürünler sunuldu. Yerel sanatçıların konserlerinin coşkusunun yaşandığı Festival’in son gününde kemençe eşliğinde horon oynayan katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu.

KÜLTÜR KENTİ GÜRSU’ DA 2. HAMSİ FESTİVALİ