ÖĞRENCİLERİN GEÇMİŞTEN GELECEĞE TARİH YOLCULUĞU

Gürsu Belediyesi kültür faaliyetleri kapsamında lise öğrencilerini tarihe yolculuk yaptırıyor.

Gürsu Belediyesi’nce gerçekleştirilen “Ecdadın İzinde Şehir İçi Kültür Gezileri” kapsamında lise öğrencilerine yönelik geziler de gerçekleştirilmekte.

Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen faaliyet kapsamında her hafta Perşembe günleri lise öğrencileri için” Geçmişten Geleceğe Kültür Gezileri” düzenlenmekte.

Gençlerin tarihe yolculuk yaptığı gezilerin önemini vurgulayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Tarihini bilen ve tarihine sahip çıkan yeni nesillerimiz aydınlık yarınlarımıza ışık tutacaktır.  Bu bilinçle gençlerimizi Bursamız’ın tarihine yolculuk yaptırıyoruz ” dedi.

Her hafta çarşamba ve perşembe günleri yapılan “Ecdadın İzinde ve Geçmişten Geleceğe Şehir İçi Kültür Gezileri”,  30 Mayıs 2018 tarihine karda devam edecek.

Kültür gezileri kapsamında; Tophane, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Ulu Camii, Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Orhan Camii, Kapalı Çarşı, Emirsultan, Muradiye Külliyesi’ne geziler yapılmakta. Geziler sırasında katılımcılara ücretsiz öğle yemeği ve çeşitli ikramlar sunulmakta.

ÖĞRENCİLERİN GEÇMİŞTEN GELECEĞE TARİH YOLCULUĞU